­ KIZIL SULU ET | Kültür Portalı

Kızıl Sulu Et - Antalya

• 1 tatlı kaşığı tuz

Kızıl Sulu Et Nasıl Yapılır

1. Geniş yüzeyli bir tavayı orta ateşte kızdırıp zeytinyağını koyunuz.
  2. Kızgın yağda etleri alt üst ederek parti parti kızartınız ve bir kaba çıkartınız.
  3. Diş diş doğranmış veya rendelenmiş soğanları tencereye koyunuz. Orta ateşte tereyağı ilavesi ile karıştırarak sararıncaya kadar kavurunuz; 1 çay bardağı suda sulandırılmış salçayı ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırınız.
  4. Soğanlara kızartılmış etleri, tuzu, karabiberi ve kekiği ekleyiniz. Azar azar su katarak ve 3-5 dakika karıştırarak kavurduktan sonra tencereye etlerin hizasına kadar su doldurunuz; tencerenin kapağı kapalı halde pişmeye bırakınız.
  5. Etler pişmeden suyunu çektiğinde sıcak su takviyesi yapınız.
  6. Etler kolayca çatal batıncaya kadar piştiğinde ocağın altını kapatınız. Etleri servis kabına aktarıp sıcak sıcak sofraya veriniz.

Not

Salça yerine 3-4 adet domates de kullanabilirsiniz. Bu takdirde kavrulmuş soğanlara katılan rendelenmiş domateslerin, suyunu çeker gibi oluncaya kadar pişirilmesi gerekmektedir.

Kaynak: “Kızıl Sulu Et”, Toroslar’dan Akdeniz’e Antalya’nın Lezzetleri, Yay. haz.: Nizamettin Şen, Arş.-Yaz.: Gökçen Adar, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV), 2016., s. 77.

Görüntülenme Sayısı : 4488    Eklenme Tarihi : 22 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 01 Şubat 2022 Salı