Otlu Buğday Çorbası - Hakkari
Otlu Buğday Çorbası Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg dövülmüş buğday
- 2 kg kenger otu veya mende (baharda toplanan yöresel bir ot çeşidi)
- 2 kg yoğurt
- Tuz
- Su
Otlu Buğday Çorbası Nasıl Yapılır
Önceden kaynatılan buğday suyla ezilip ayran haline getirilen yoğurdun içine katılarak ocağa konur. Kaynayana kadar karıştırılır. Ayrı bir kapta haşlanan kenger kaynayan yemeğe eklenir. Tuzu da eklenerek kaynatmaya devam edilir. Kıvamını bulan çorba ocaktan alınır ve üzerine kızdırılmış yağ dökülerek servis edilir.
Kaynak: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Otlu Buğday Çorbası
Görsel Sahibi: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4727
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2017 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
27 Mart 2023 Pazartesi