­ OTLU BUĞDAY ÇORBASI | Kültür Portalı

Otlu Buğday Çorbası - Hakkari

Otlu Buğday Çorbası Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg dövülmüş buğday
  • 2 kg kenger otu veya mende (baharda toplanan yöresel bir ot çeşidi)
  • 2 kg yoğurt
  • Tuz
  • Su

Otlu Buğday Çorbası Nasıl Yapılır

Önceden kaynatılan buğday suyla ezilip ayran haline getirilen yoğurdun içine katılarak ocağa konur. Kaynayana kadar karıştırılır. Ayrı bir kapta haşlanan kenger kaynayan yemeğe eklenir. Tuzu da eklenerek kaynatmaya devam edilir. Kıvamını bulan çorba ocaktan alınır ve üzerine kızdırılmış yağ dökülerek servis edilir.

Kaynak: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 4727    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2017 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 27 Mart 2023 Pazartesi