­ KABAKLI KÖFTE | Kültür Portalı

Kabaklı Köfte - Hakkari

Kabaklı Köfte Malzemeleri Nelerdir

  • 1/2 kg kıyma
  • 1 kg balkabağı
  • 2 su bardağı kırık pirinç
  • 1 baş soğan
  • 1 demek reyhan
  • 5 bardak su
  • Karabiber, pul biber
  • Tuz

Kabaklı Köfte Nasıl Yapılır

Pirinç, kıyma, rendelenmiş soğan, reyhan, tuz, karabiber ve pulbiber karoştırılarak köftelik harç haline getirilir. Cevizden küçük parçalar koparılıp yuvarlanarak köfteler hazırlanır. Bal kabaklarıküp şeklinde doğranır. Tencerenin dibine bir sıra balkabağı dizilir. Üzerine bir sıra köfte dizilir ve malzeme bitene kadar bu şekilde dizilmeye devam edilir. Tencerenin üzerine 1 demet reyhan doğranarak serpilir. Göz kararı su eklenerek pişirilir.

Kaynak: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 3513    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2017 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 19 Nisan 2023 Çarşamba