Palamut Buğulama - Giresun
Palamut Buğulama Malzemeleri Nelerdir
- 2 adet palamut
- 3 adet patates
- 1 adet soğan
- Kırmızı soğan
- Çarliston ve kapya biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
- Tereyağı
- Maydanoz
- Yarım su bardağı ılık su
- Arzu edilirse iki diş sarımsak
Palamut Buğulama Nasıl Yapılır
Palamutların kılçıkları çıkarılarak temizlenir. Önce ikiye sonra tekrar ikiye kesilerek 1 adet palamut dörde bölünür. Tenceremize çok az zetinyağ dökerek tabanı yağlanır ve halka şeklinde doğranmış olan patatesler tencereye döşenir (patatesler çok ince olmayacak şekilde kesilir). Balıklar patatesin üzerine uygun ve aralık kalmayacak şekilde yerleştirilir. Halka şeklinde doğramış olduğumuz soğan ve kırmızı soğan balığın üzerine yerleştirilir. Çarliston ve kapya biberler halka şeklinde doğranarak soğanların üzerine yayılır. Kalın olarak doğranmış olan maydanozlar tencerenin yüzeyini kaplayacak şekilde yerleştirilir. Üzerine zeytin yağın kalan kısmını ve parçacıklar halinde tereyağını, karabiberini, tuzunu ilave edip, üzerinede yarım bardak ılık suyu döktükten sonra tencerenin kapağını kapatarak, kışık ateşte 45 dakika suyunu çekene kadar pişirilir.
KAYNAK: Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi.
Palamut Buğulama
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Palamut Buğulama
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Palamut Buğulama
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3023
Eklenme Tarihi :
22 Mart 2018 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
02 Mart 2023 Perşembe