Papaz Yahni - Çanakkale
Papaz Yahni Malzemeleri Nelerdir
- ½ kg sarpa
- 20 adet üzüm koruğu
- 1 adet soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
- 2 su bardağı su
Papaz Yahni Nasıl Yapılır
Soğan ince ince kıyıldıktan sonra orta ateşte yağda sararıncaya kadar pişirilir. Salça eklenerek 2 dakika süreyle kavrulur. Sivri biber doğranır ve 1 dakika daha pişirildikten sonra doğranmış domates de eklenerek 5 dakika daha pişirilir. Sürenin bitiminde 1 su bardağı su eklenerek kaynamaya bırakılır. Bu arada sarpaların içleri temizlenerek, başları ile birlikte –bütün halinde- tencereye konulur. 5 dakika da bu halde pişirilen malzemelere 1 su bardağı ılık su eklenir. 30 dakika süre ile pişirilir. Bu süre zarfında yahniye üzüm korukları ve tuz da eklenir.
Kaynak: Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Halk Kültürü Arşivi
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2834
Eklenme Tarihi :
25 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
05 Temmuz 2022 Salı