­ PASTIRMA GAĞELLEME | Kültür Portalı

Pastırma Gağelleme - Amasya

Pastırma Gağelleme Malzemeleri Nelerdir

  • 300 g pastırma
  • 2 baş soğan
  • 1 kaşık sıvı yağ 

Pastırma Gağelleme Nasıl Yapılır

Yağda soğanlar öldürülür. Pastırmalar yarım santim kalınlığında dilimlenir. (Dilimli alınacaksa yarım santim kalınlığında olması istenir.) Bu dilimler tekrar boyuna kibrit çöpü kalınlığında kesilir. Şeklini bozmadan öldürülen soğanların üzerine dizilir yarım fincan sıcak su ilave edilip kapağı kapatılarak kısık ateşte 10 dakika pişirildikten sonra 2 dakika dinlendirilip çay ile sıcak servis yapılır.

NOT: Arzuya göre üzerine limon sıkılır.

Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 3541    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 08 Aralık 2021 Çarşamba