­ PATATES PAÇASI | Kültür Portalı

Patates Paçası - Kastamonu

Patates Paçası Malzemeleri Nelerdir

  • ½ kg  patates
  • 3 yumurta
  • 50 g nişasta
  • 50 g yoğurt
  • 1 baş sarımsak
  • 50 g tereyağı

Patates Paçası Nasıl Yapılır

Patatesler önce bir kapta haşlanır, daha sonra bu patatesler ezilerek ayrı bir kapta yumurta içine bir kaşık nişasta, yoğurt ve sarımsak eklenerek çırpılır. Bu karışım daha sonra patatesler ile birleştirilerek ağır ateşte pişirilir. Bu karışım piştikten sonra üzerinde kızdırılmış tereyağı gezdirilir. Pişirme ocakta olabileceği gibi yayvan bir kap içerisine alınarak fırında da pişirilip, paçanın altının ve üstünün kızarması sağlanabilir ve üzerine maydanoz yaprakları eklenerek servise hazır hale getirilir. Yine paçanın da kıymalı, kelleli, pirinçli gibi çeşitleri mevcuttur. 

Kaynak: Ağız Tadıyla Kastamonu Mutfağı, Kastamonu Valiliği Yayınları, 2009.

Görüntülenme Sayısı : 11783    Eklenme Tarihi : 19 Eylül 2022 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 12 Aralık 2022 Pazartesi