­ PATLICAN REÇELİ | Kültür Portalı

Patlıcan Reçeli - Iğdır

Patlıcan Reçeli Malzemeleri Nelerdir

  • 10 küçük patlıcan
  • 1 kg şeker
  • 1 limon
  • 250 g sönmemiş kireç
  • 250 g zey
  • 2 lt su 

Patlıcan Reçeli Nasıl Yapılır

Patlıcan bir gece önceden sönmemiş kireç suyuna yatırılır. Ertesi gün kireçli sudan alınır. Birkaç yerinden delinerek zey konmuş suda kaynatılır. Tam pişmeden alınır. Sonra süzgece konularak biraz soğutulur. Soğutulan patlıcanlar ele alınarak hafifçe sıkılır ve siyah suyu çıkarılır. Diğer tarafta şekerle su kaynatılır. Sıkılan patlıcanlar şekerli suya atılır. Limon suyu sıkılıp bir süre kaynatılır. Patlıcanlar şeffaflaşıp şurup reçel kıvamına gelince ateşten alınır. Sıcak sıcak kavanozlara doldurulur.

Iğdır Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 9895    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 16 Mayıs 2023 Salı