­ ELMALI KURABİYE | Kültür Portalı

Elmalı Kurabiye - Isparta

MALZEMELER                                                                       

10-12 Kişilik – Pişirme Süresi: 25-30 dakika                                         

- 1 Paket Margarin (Oda sıcaklığında)

- 3 Su Bardağı Un

- 2,5 Çorba Kaşığı Yoğurt

- 1 Su Bardağı Pudra Şekeri

- 1 Paket Kabartma Tozu

- 2 Kahve Fincanı Toz Şeker

- 1 Kahve Fincanı Çekilmiş Ceviz

- 1 Tatlı Kaşığı Tarçın

- 3 Adet Orta Boy Elma

YAPILIŞI

Elmaların kabukları soyulduktan sonra, çekirdek kısımları çıkartılıp rendelenir. Bir tencereye elmalar ve şeker konularak, orta ateşte marmelat halini alana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirilir. Piştikten sonra ceviz ve tarçın eklenip karıştırılarak, soğumaya bırakılır.

Hamur kabının içerisine un ve kabartma tozu elenir. Ortasına bir boşluk bırakılarak havuz gibi açılır. Oda sıcaklığındaki margarin, yoğurt ve pudra şekerinin yarısı unun ortasına ilave edilerek hamur yoğrulur.

Hamur merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açılır, küçük üçgen parçalar kesilerek kalın kenarına hazırlanan elmalı harçtan 1 tatlı kaşığı kadar konulup kalın sigara böreği şeklinde sarılır.   

Yağlanmış fırın tepsisine 3 parmak aralıklarla yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika kurabiyeler altın sarısı renk alana kadar pişirilir. Pişen kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpilip soğuk olarak servis edilir.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 1685    Eklenme Tarihi : 03 Nisan 2018 Salı    Güncellenme Tarihi : 03 Nisan 2018 Salı