Perohi - Karabük
Perohi Malzemeleri Nelerdir
- Yeteri kadar un
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı su süzme yoğurt
- Kuru nane
- Kırmızı toz biber
- Tuz
- Tereyağı
Perohi Nasıl Yapılır
Un, yumurta, su karışımı ile mantı hamuru hazırlanır. Yufkalar açılır, kare şeklinde kesilir. Süzme yoğurt nane ile karıştırılır. Bu karışım kare kesilen parçaların içine koyularak üçgen şeklinde kapatılır. Kaynar tuzlu suda haşlanır. Süzüldükten sonra üzerine kızdırılmış tereyağı dökülerek sıcak ikram edilir.
Perohi
Görsel Sahibi: Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4500
Eklenme Tarihi :
08 Mayıs 2019 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
24 Ekim 2023 Salı