­ ASİDE | Kültür Portalı

Aside - Kayseri

Aside  Malzemeleri Nelerdir
  • 2 su bardağı un
  • 4 su bardağı şeker
  • 300 g tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı tahin
  • 2 yemek kaşığı ceviz içi
Aside Nasıl Yapılır

Şerbeti için şeker ve suyu kaynatılır. Pekmez ilave ederek birkaç dakika daha kaynatıp altı kapatılır. Un, tereyağı ve zeytinyağında kısık ateşte pembeleşene kadar kavrulur. Şerbet yavaş yavaş una ilave edilir. Kısık ateşte 2 dakika daha pişirdikten sonra kaselere koyulur. Üzerine ince doğranmış ceviz içi serperek servis edilir.

Kaynak: Kayseri, Yunus Emre AKKOR, Kayseri Mutfağı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları-2019 kitabından faydalanılmıştır.
Görüntülenme Sayısı : 1229    Eklenme Tarihi : 26 Eylül 2023 Salı    Güncellenme Tarihi : 22 Kasım 2023 Çarşamba