­ PİRİNÇLİ HERLE | Kültür Portalı

Pirinçli Herle - Malatya

Pirinçli Herle Malzemeleri Nelerdir

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı kıyma
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2-3 yemek kaşığı un
  • Yeteri kadar tuz

Pirinçli Herle Nasıl Yapılır

Bu yemeğin yapılması için un dışında pirince, kıymaya ve tereyağına ihtiyaç vardır. Pirinç pişirilir. İçine kıyma konur. Pirinç pişirildikten sonra başka bir kapta un su ile çırpılır. Hiç topak kalmayacak şekilde çırpıldıktan sonra pirinç üzerine dökülür. Çorba biraz daha koyu olacak hale geldiğinde hazır demektir. Servis yapılırken üzerine yağı ve tuzu ilave edilir.

Görüntülenme Sayısı : 1318    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 19 Ağustos 2024 Pazartesi