­ SARIYER BÖREĞİ | Kültür Portalı

Sarıyer Böreği - İstanbul

• 3 adet yumurta

Sos Tarifi:

Sosu için; sıvıyağı, yumurtayı ve sütü bir kapta çırpıp, bekletin.

Sarıyer Böreği Nasıl Yapılır

Kuş üzümlerini ılık suda bir bekletin. Soğanları kuşbaşından biraz küçük olacak şekilde doğrayın. Soğana biraz tuz biraz da şeker ekleyerek yağda kavurun. Soğanlara daha önceden kavurduğunuz kıyma, kuş üzümü ve karabiberi de ekleyince böreğimizin içi hazır demektir. Yufkayı tezgaha serin. Birinci yufkaya sos sürüp ikinci yufkayı onun üzerine yerleştirin. Yufkanın üzerine önce sos sonra daha önceden hazırladığınız börek harcından koyun. Kalan 2 yufka ile de aynı işlemi yapın. Yufkanın iki ucunu içe katlayıp büyük bir rulo yapın. Üzerine sos sürün ve böreği yağlanmış fırın kabına yerleştirin. 175 derecelik fırında 35 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Görüntülenme Sayısı : 6017    Eklenme Tarihi : 07 Mayıs 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 15 Ağustos 2023 Salı