Bozbaş - Iğdır
Bozbaş Malzemeleri Nelerdir
- 2 su bardağı lepe
- 250 g kemiksiz et
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 kahve kaşığı sarıkök
- 3 ortaboy patates
- 1 ortaboy soğan
Bozbaş Nasıl Yapılır
İnce ince kıyılmış soğan ve yağ tencerede kavrulur. Su eklenir. Daha sonra kuşbaşından büyük parça etler, lepe, 5-6 parçaya bölünmüş patates suya ilave edilir. Kaynatıp patatesi, eti pişince sarıkökü, tuzu eklenerek ateşten alınır.
Iğdır Geleneksel Mutfak
bozbaş
Görsel Sahibi: Iğdır İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
bozbaş
Görsel Sahibi: Iğdır İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
29833
Eklenme Tarihi :
25 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
16 Mayıs 2023 Salı