­ SEBZELİ TOP TARHANA | Kültür Portalı

Sebzeli Top Tarhana - Denizli

Denizli Sebzeli Top Tarhana Malzemeleri Nelerdir

  • Yarım kg top tarhana
  • 1 kg balkabağı
  • 250 g börülce
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • 2 litre su

Denizli Sebzeli Top Tarhana Nasıl Yapılır

Su kaynatılır ve tuzu ilave edilir. Bir gün önceden ıslatılmış top tarhana eklenir. Daha sonra börülce ilave edilir. Börülceler yumuşayınca balkabağı eklenir. Kabak piştikten sonra 2 yemek kaşığı tereyağı ve karabiber ilave edilir. 2-3 dakika daha kaynatılır. Sıcak olarak servis yapılır.

Kaynak: Hatice AYDINALP Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Görüntülenme Sayısı : 4051    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 22 Eylül 2022 Perşembe