­ SİİRT İÇLİ KÖFTESİ (KİTEL) | Kültür Portalı

Siirt İçli Köftesi (Kitel) - Siirt

MALZEMELER (20-25 adet) Dışı için 1 kg ince bulgur 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz İç malzemesi 2 adet soğan 500 gram orta yağlı kıyma Yarım demet maydanoz 125 gram oda sıcaklığında margarin Yarım çay bardağı pirinç 1 tatlı kaşığı reyhan Tuz, karabiber, pulbiber Haşlamak için Yeteri kadar su, tuz HAZIRLANIŞI Öncelikle bulgur, su ve tuzu derin bir kaba alın. Bulgur tüm sertliğini kaybedip, yumuşayana kadar iyice yoğurun. Diğer taraftan iç malzeme için kıyma, ince kıyılmış soğan ve maydanoz, margarin, haşlanmış pirinç, reyhan, tuz, karabiber ve pulbiberi derin bir kaba alıp, karıştırın. Hazırladığınız bulgurlu harçtan limon büyüklüğünde parçalar koparın ve başparmağınızla açıp, incelterek yuvarlak şekil verin. İçine kıymalı iç harçtan 1 çorba kaşığı koyun ve kapatın. İç malzeme bitene kadar işleme devam edin. Köfteleri kaynamış tuzlu suda 10 dakika haşlayın ve sıcak servis edin.
Görüntülenme Sayısı : 2617    Eklenme Tarihi : 05 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 22 Haziran 2017 Perşembe