­ TAS KEBABI | Kültür Portalı

Tas Kebabı - Denizli

Tas Kebabı Malzemeleri Nelerdir

  • 750 g dana ya da kuzu eti
  • 500 gr. pirinç veya bulgur
  • 250 g küçük soğan
  • Baharat

Tas Kebabı Nasıl Yapılır

Tasın içine bir sıra et, bir sıra soğan olmak üzere döşenir. Pişirilecek tavanın içine tas ters gelecek şekilde kapatılıp tasın üzerine ağırlık konur.1 litre kadar su ilave edilip, tasın içindeki etin kebap olması için uygun ateşte pişirilir. Et piştikten sonra biraz daha su ilave edilerek pirinç eklenir ve pilav haline gelinceye kadar daha pişirilir. 

Tarif: Sevim KURT Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Görüntülenme Sayısı : 4722    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 31 Ocak 2023 Salı