­ SİMİT TİRİDİ | Kültür Portalı

Simit Tiridi - Kastamonu

Simit Tiridi Malzemeleri Nelerdir

  • Kastamonu simidi (Kel simit)
  • Kemik suyu
  • Sarımsak
  • Yoğurt
  • Kavrulmuş kıyma
  • Tereyağı

Simit Tiridi Nasıl Yapılır

Kastamonu simidi diğer yörelerden farklı olarak, böreklik un ile mayalanıp yoğrulduktan sonra, hamur simit halkası haline getirilir ve 10 dakika bekletilir. Dinlenmiş hamur, içinde elma pekmezinin kaynadığı suda haşlanır. Daha sonra fırınlanarak hazır hale getirilir. Simitler bir tabağa küçük parçalar halinde doğranır. Tencerede kaynatılmış olan kemik suyu bu simitlerin üzerine dökülür. Bunun üstüne sarımsaklı yoğurt ve onun üstüne de 6-7 saat süresince ağır ateşte kavrulmuş kıyma dökülür. En üste ise eritilmiş tereyağı dökülerek hazırlanmış olur.

Kaynak: Ağız Tadıyla Kastamonu Mutfağı, Kastamonu Valiliği Yayınları, 2009.

Kastamonu Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 14850    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 12 Aralık 2022 Pazartesi