­ KADAYIF DOLMASI | Kültür Portalı

Kadayıf Dolması - Erzurum

Malzemeler; Kadayıf, Ceviz içi, Yumurta, Şeker, Sıvı yağ Hazırlanışı; Yumuşak tel kadayıfın içine iç ceviz parçaları konularak sarılır. Kadayıf dolmaları başka bir kapta hazırlanan çırpılmış yumurtaya batırılarak tavadaki kızgın yağa atılır. Kızardıktan sonra tavadan alınır, şeker balının içine atılır. Beş dakika kadar şerbette bekletilir. Kevgirle şerbetin içinden alınarak servis tabağına konulur. İstenirse üzerine de ceviz konulabilir. Dondurma veya kaymakla sıcak veya soğuk servis edilir. Kaynakça; (Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü - Gezi Rehberi 8.Baskı)

Görüntülenme Sayısı : 3017    Eklenme Tarihi : 25 Nisan 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 30 Ekim 2017 Pazartesi