­ SOĞANLAMA | Kültür Portalı

Soğanlama - Isparta

Soğanlama Malzemeleri Nelerdir (4-6 Kişilik)              

  • 5-6 adet yumurta
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet yeşil soğan
  • Yarım limon suyu
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Soğanlama Nasıl Yapılır 

Yumurtalar katı olarak pişirilip kabukları soyulur. Geniş bir kâse içine, küp şeklinde doğranır. Soğan ve maydanoz ayıklanıp yıkanarak başka bir kabın içine incecik doğranır. Tuzu, yağı ve limonu ilave edilerek iyice harmanlanıp yumurtaların üzerine dökülür. Yumurtaları dağıtmadan karıştırılarak servis yapılır.

Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Isparta Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 3912    Eklenme Tarihi : 20 Mart 2018 Salı    Güncellenme Tarihi : 25 Mayıs 2023 Perşembe