Soğanlama - Isparta
Soğanlama Malzemeleri Nelerdir (4-6 Kişilik)
- 5-6 adet yumurta
- 1 demet maydanoz
- 1 demet yeşil soğan
- Yarım limon suyu
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Soğanlama Nasıl Yapılır
Yumurtalar katı olarak pişirilip kabukları soyulur. Geniş bir kâse içine, küp şeklinde doğranır. Soğan ve maydanoz ayıklanıp yıkanarak başka bir kabın içine incecik doğranır. Tuzu, yağı ve limonu ilave edilerek iyice harmanlanıp yumurtaların üzerine dökülür. Yumurtaları dağıtmadan karıştırılarak servis yapılır.
Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Isparta Geleneksel Mutfak
Soğanlama
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3912
Eklenme Tarihi :
20 Mart 2018 Salı
Güncellenme Tarihi :
25 Mayıs 2023 Perşembe