­ GELİNCİK BÖREĞİ | Kültür Portalı

Gelincik Böreği - Isparta

• 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yumurta

Gelincik Böreği Nasıl Yapılır

Gelincik otları ayıklanıp incecik doğranır. Bol suda yıkanarak, suyu süzdürülüp, geniş bir kabın içine konularak hazır hale getirilir.

Kızgın yağın üzerine ince kıyılmış soğan eklenerek biraz kavrulur. İçine yumurta kırılır ve yumurta pişince ateşten alınır. Baharatlarla beraber hazırlanmış olan gelincik otuyla iyice harmanlanarak börek içi hazırlanır.

Un, tuz ve su karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur. Bezelere ayrılarak, ekmek tahtası üzerinde yufka büyüklüğünde açılır. Yufkanın yarısına böreklik içten döşenerek, diğer yarısı üzerine katlanır. Kenarları parmakla bastırılarak kapatılır. Pişirgeçle tandırda veya ocakta sac üzerinde her iki tarafı da pişirilip sıcak olarak servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 3199    Eklenme Tarihi : 27 Mart 2018 Salı    Güncellenme Tarihi : 10 Temmuz 2023 Pazartesi