Su Eriştesi - Van
Malzemesi :
- Yumurta
- Tuz
- Su
- Un
Yapılışı: Diğer eriştede olduğu gibi aynı malzemeler kullanılır fakat su eriştesinde su miktarı daha fazla, yumurta sayısı da daha az tutulur. Aynı işlemler uygulanır. Yalnız su eriştesi daha kalın kesilir ve herhangi iki yer arasına gerilen iplere asılarak kurutulur. Erişte yapımında da geleneksel olarak bir seramoni söz konusudur. Aynen kavurma yapımında olduğu gibi tercihen erişte kesimine yardımcı olabilecek, hızlı ve düzgün kesebilen dost ve akrabalar çağrılır ve hep birlikte erişte yapımı gerçekleştirilir. Erişte hamurundan kesim sırasında küçük üçgen parçalar da keserek kurutulur. Bu tatar olarak bilinir ve bu şekilde saklanır. Daha sonra tatar böreği yapımında kullanılır.
Kaynak: Van Geleneksel Gıdalar Envanteri, Sayfa: 29
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2321
Eklenme Tarihi :
04 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
03 Eylül 2018 Pazartesi