­ ANKARA TAVASI | Kültür Portalı

Ankara Tavası - Ankara

• 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 çay kaşığı tuz

Ankara Tavası Nasıl Yapılır

Önce tencereye sıvı yağ konulur. Soğanlar küp küp doğranır ve kavrulur. Daha sonra üzerine 2 su bardağı su konulup düdüklü tencerede haşlanır. Ayrı bir tencerede kavrulan şehriyeye ıslatılan pirinç eklenir. İçerisine karabiber, kimyon, yenibahar, tarçın ve tuz eklenerek bir müddet kavrulduktan sonra alınır ve yanmaz bir fırın kabına konur. Üzerine pirinçi örtecek şekilde et suyu ilave edilir.180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirilir. Bu esnada kuzu incikler yanmaz bir fırın kabında 30 dakika kadar kızartılır. Suyunu çeken pilav fırından çıkarılır ve kızarmış olan kuzu incikler üzerine konularak servis yapılır.

Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)

Görüntülenme Sayısı : 8793    Eklenme Tarihi : 03 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 25 Ocak 2022 Salı