­ SULU KÖFTE | Kültür Portalı

Sulu Köfte - Afyonkarahisar

Sulu Köfte Malzemeleri Nelerdir

  • 250 g dana kıyma
  • 1 su bardağı düğü (ince bulgur)
  • 1 orta boy soğan
  • 1 adet yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı karbonat

Sulu Köfte Nasıl Yapılır

Soğan rendelenir. Maydanoz ince ince kıyılır. Kıyma, düğü, yumurta, karbonat, maydanoz ve soğan karıştırılarak iyice yoğrulur. Daha sonra tuzu ve karabiberi eklenerek tekrar yoğrulur. Özleşen harç, misket büyüklüğünde toplar haline getirilir. Diğer tarafta yağda soğan ve salça kavrulur. Üzerine köftelerin üzerini örtmeye yetecek kadar su eklenerek kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca hazırlanan köfteler ilave edilir. Orta ateşte pişirilir.

Kaynak:  Afyonkarahisar Yöresel Lezzetleri,  Afyonkarahisar Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tanıtım Yayınları,  Ankara 2018 

Afyonkarahisar Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 427172    Eklenme Tarihi : 24 Mayıs 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 14 Aralık 2021 Salı