Sütlü Buğday Çorbası - Antalya
Sütlü Buğday Çorbası Malzemeleri Nelerdir (8 Kişilik)
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- 500 g kuzu veya oğlak eti (kemikli, parça kol)
- 8 su bardağı süt
- 1 su bardağı nohut (haşlanmış)
- 1 yemek kaşığı tahin
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sütlü Buğday Çorbası Nasıl Yapılır
- Buğdayı tuzlu suda yumuşayıp, diri kalacak ve suyunu çekecek şekilde haşlayınız.
- Etleri bir başka tencereye koyunuz. Üzerlerini bir parmak geçene kadar su ekleyiniz. Orta ateşte kaynamaya bırakınız.
- Kaynamadan önce suyun yüzeyinde oluşan köpükleri alınız. Yaklaşık 10 dakika haşlamadan sonra da tencereye buğdayları katınız.
- Etleri, suyunu çeker gibi olana ve kemiklerinden kolayca ayrılana kadar haşlayınız. Sütü ekleyip, kaynatınız.
- Kaynayan çorbaya haşlanmış nohutları, karabiberi, tahini, tuzu ekleyiniz ve ocağın altını kısınız.
- Çorba kıvam tutuncaya kadar ara sıra karıştırarak pişirmeyi sürdürünüz. Kıvam koyu olursa süt ilave ederek kıvamı açınız.
- Çorbayı servis kabına aktarıp sıcak sıcak sofraya veriniz.
Notlar
- İstiyorsanız çorbanın üzerine, ayrıca, kırmızı pul biberli kızdırılmış tereyağı gezdirebilirsiniz.
- Çorbayı etsiz de hazırlayabilirsiniz.
Kaynak: “Sütlü Buğday Çorbası”, Toroslar’dan Akdeniz’e Antalya’nın Lezzetleri, Yay. haz.: Nizamettin Şen, Arş.-Yaz.: Gökçen Adar, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV), 2016., s. 14.
Sütlü Buğday Çorbası
Görsel Sahibi: Gülay Batmaz
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6729
Eklenme Tarihi :
21 Şubat 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
01 Şubat 2022 Salı