­ TAVA | Kültür Portalı

Tava - Malatya

Tava Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg patlıcan
  • 2 su bardağı yağ
  • 1 kg kuşbaşı et
  • 1 su bardağı nohut
  • 2 baş soğan
  • 2-3 domates
  • 2-3 yeşil biber
  • Yeteri kadar tuz

Tava Nasıl Yapılır

1 kg.patlıcan alacalı bir şekilde soyulur. Tuzlu suda acısının çıkması için bir müddet bekletilir. Suyu kurulandıktan sonra tereyağında kızartılır. Bu yemek için akşamdan nohutların ıslatılması gereklidir. Islanan nohut haşlanır. 1 kg kadar kuşbaşı et haşlanır ve suyunun çekilmesi beklenir. Suyunu çektikten sonra soğan ve domates eklenerek kavrulur. Etler alınarak tepsiye konur, düzlenir. Üzerine kızarmış patlıcan, ikiye ayrılmış birkaç biber, haşlanmış nohut eklenir. Tepsideki bu malzemenin üzerine bir iki domates rendelendikten sonra suyu konur, tuzu da atıldıktan sonra hafif ateşte pişmeye bırakılır. Piştikten sonra tabaklara alınarak servis yapılır.

Görüntülenme Sayısı : 527    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 23 Temmuz 2024 Salı