Kızılcahamam Desti Kapama - Ankara
Kızılcahamam Desti Kapama Malzemeleri Nelerdir
- 1 orta boy desti
- İstenilen ölçüde kuzu ve dana eti
- 1 tutam tane karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 7-8 adet arpacık soğan
- 6-7 diş sarımsak
- 5-6 bardak pirinç
- Tuz
Kızılcahamam Desti Kapama Nasıl Yapılır
Etler iri kuşbaşı halinde doğranıp, terbiyesi yapılarak sarımsak ve arpacık soğanla beraber destiye doldurulur. Desti ters çevrilerek bakır bir kaba yerleştirilir. Etrafına et parçaları konulur. Bu şekilde etin pişip pişmediği anlaşılır. Suyu ilave edilip pişmeye bırakılır. Sonrasında pilav, etin suyu ile pişirilir.
Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
Ankara Geleneksel Mutfak
Kızılcahamam desti kapama
Görsel Sahibi: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
11635
Eklenme Tarihi :
08 Ocak 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
25 Ocak 2022 Salı