­ AY ÇÖREĞİ | Kültür Portalı

Ay Çöreği - Ankara

Ay Çöreği Malzemeleri Nelerdir

  • 3 su bardağı un
  • 150 g margarin
  • 2-3 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 tatlı kaşığı yaş bira mayası
  • 2 adet yumurta
  • Limon kabuğu rendesi

İçi Malzemesi:

  • 1 Su bardağı ceviz veya fındık içi
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım kahve fincanı süt
  • 1 tatlı kaşığı yeni bahar
  • Yarım kahve fincanı tarçın
  • 3 Çorba kaşığı krik krak veya bayat ekmek içi
  • 2 Çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm

Ay Çöreği Nasıl Yapılır

Un elenerek ortasına sütle ezilmiş bira mayası, pudra şekeri, yağ, yumurta, limon kabuğu rendesi konulup yoğrulur ve üzeri örtülüp mayalandırılır (hamur iki misli kabarmalıdır).

İçinin Hazırlanması: Sütün içine çekilmiş ceviz, krik krak, tarçın, yeni bahar, üzüm konup karıştırılarak toz şeker ilave edilir.

Mayalanan hamur küçük parçalara bölünerek 9-10 cm çapında açılır. Hazırlanan iç konup sarılır ve ay şekli verilir. Üzerine yumurta sarısı sürerek tepsiye dizilir. Orta hareketli fırında pişirilir.

Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)

Görüntülenme Sayısı : 4663    Eklenme Tarihi : 08 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 25 Ocak 2022 Salı