­ TİRİT | Kültür Portalı

Tirit - Zonguldak

Tirit
 
Tirit İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
 
100 gr ince kıyılmış soğan
400 gr kıyma veya et
1 lt sıcak et suyu
60 gr domates salçası
5 adet kuru yufka 
80 gr ayçiçek yağı
Tuz 
Karabiber
 
Tirit Nasıl Hazırlanır?
 
Orta boy bir tepsiye elinizle yufkaları kırıp düzgünce yayın.
Bir tencerede ince kıyılmış soğanı ve eti koyup güzelce kavurun.
Salçasını, tuzunu ve karabiberini ilave edin.
İçine sıcak et suyunu koyup suyla da güzelce  kaynatın.
Tepsideki yufkanın her tarafına eşit olarak kepçeyle döküp üzerini bir kapakla kapatın. 
Beş dakika kadar yufkaların kabarmasını sağlayın.
Sıcak servis ediniz.
 
Kaynak: Batı Karadeniz kalkınma Ajansı
Görüntülenme Sayısı : 5122    Eklenme Tarihi : 06 Mayıs 2019 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 06 Mayıs 2019 Pazartesi