Toyga Çorbası Malzemeleri Nelerdir
- 2 su bardağı yarma
- 1su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı un
- 500 g süzme yoğurt
- 1 adet yumurta
- Et suyu
- Sosu için gerekli malzemeler:
- Tereyağı
- Nane
- Kırmızı biber
Toyga Çorbası Nasıl Yapılır
2 su bardağı yarma, bir su bardağı nohut pişirilir. 500 gr yoğurdun içine bir yumurta, bir su bardağı un, tuz, yarma, nohut, et suyu ve su konulup ocakta karıştırılarak pişirilir. Piştikten sonra üzerine nane ve kırmızı biber ile kızdırılmış tereyağlı sos dökülür.
Kaynak : Hatice DOĞAN (Çubuk), Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)