Tirit - Bartın
Tirit Malzemeleri Nelerdir
- 2 adet kuru yufka
- 1,5 lt tavuk suyu
- Yarım kg tavuk ciğer
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- Pul Biber
Tirit Nasıl Yapılır
Parçalara ayrılan yufkalar kaynayan tavuk suyunun içine atılır ve bir arada toplanır. Tabağa alınan yufkanın üzerine, ayrı bir kapta sıvıyağda kavrulup pul biber ile harmanlanan tavuk ciğeri dökülür.
Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013
Bartın Geleneksel Mutfak
Tirit
Görsel Sahibi: Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6669
Eklenme Tarihi :
07 Kasım 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
22 Mart 2022 Salı