­ TİRİT | Kültür Portalı

Tirit - Bartın

Tirit Malzemeleri Nelerdir

  • 2 adet kuru yufka
  • 1,5 lt tavuk suyu
  • Yarım kg tavuk ciğer
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Pul Biber

Tirit Nasıl Yapılır

Parçalara ayrılan yufkalar kaynayan tavuk suyunun içine atılır ve bir arada toplanır. Tabağa alınan yufkanın üzerine, ayrı bir kapta sıvıyağda kavrulup pul biber ile harmanlanan tavuk ciğeri dökülür.

Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013

Bartın Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 6669    Eklenme Tarihi : 07 Kasım 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 22 Mart 2022 Salı