­ TUTMAÇ ÇORBASI | Kültür Portalı

Tutmaç Çorbası - Kütahya

• 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 6 çorba kasesi su
  • 1 tatlı kaşığı salça

Tutmaç Çorbası Nasıl Yapılır

300-400 g un, tuz yeterince su ile hamur yoğrulur. Bıçak sırtı kalınlığında oklava ile açılır Üzerine hafif unlanarak kurmaya bırakılır. İnce şeritler halinde kesilir. Bu şeritler karelere kesilir. Hafifçe un serpilerek bir tepsi üzerinde kurumaya bırakılır. Tutmaç hamuru büyük miktarlarda kışlık olarak hazırlanıp, kurutulur ve kavanozlarda saklanır. Daha sonra çorbalarda kullanılır. Çorba pişirilecek tencereye 1 çay bardağı sıvı yağ konur. 100 g çiğ kıyma hafif kavrulur. Buna ince doğranmış yeşil biber eklenerek tuz ilave edilir. İnce doğranmış domates (rendelemiş domateste olabilir) ilave edilir. Hafif pişirilir. 1 tatlı kaşığı kuru nane serpilip, karıştırılır. 2 yemek kaşığı süzme yoğurt ezilir, çorbanın içinde kesilmemesi için 1 kaşık çorba suyuyla alıştırılır. Yoğurt çorbaya ilave edilir ve ılık servis yapılır.

Görüntülenme Sayısı : 3197    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 09 Mayıs 2024 Perşembe