Van Pastası (sodalı) - Van
Malzemesi:
-1 su bardağı yoğurt
-1,5 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı yağ
-3 yumurta
- 1 çay kaşığı karbonat
-4 su bardağı un
Yapılışı:
Şeker ve yumurta bir kapta çırpılır. Yoğurt, yağ, un ve kabartma tozu ilave edilerek katı bir hamur elde edilir. Bu hamur yağlanmış tepsiye kaşıkla aralıklı olarak dökülür. Daha sonra tandırda çevrilerek pişirilir.
Van Pastası
Görsel Sahibi: Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4330
Eklenme Tarihi :
15 Şubat 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
25 Haziran 2018 Pazartesi