Yaprak Sarması - Aydın
Yaprak Sarması Malzemeleri Nelerdir
- 500 g üzüm yaprağı
- ½ çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 250 g pirinç
- 100 g bulgur
- 1 emek kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tuz
- 100 g taze peynir
- 100 g kaymak
Yaprak Sarması Nasıl Yapılır
Bir tencere içine zeytinyağı konulur ve soğan doğranıp kavrulur. Üzerine kaymak, pirinç, bulgur, karabiber, nane, tuz konur ve hepsi güzel bir şekilde kavrulur. En son peynir konulup karıştırılır ve biraz soğutulur, sıcak sudan geçirilen üzüm yaprakları açılır. Yaprakların içine harç konularak sarılır. Tencereye yerleştirilir. Çok düşük ateşte pişirilir. Tabaklara yerleştirilerek servis yapılır. Arzu edilirse yoğurtla da yenebilir.
Kaynak: Mihrinur Gülal
Aydın Geleneksel Mutfak
Yaprak sarması
Görsel Sahibi: Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
33829
Eklenme Tarihi :
06 Mart 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
22 Şubat 2022 Salı