­ YAPRAK SARMASI | Kültür Portalı

Yaprak Sarması - Aydın

Yaprak Sarması Malzemeleri Nelerdir

  • 500 g üzüm yaprağı
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 250 g pirinç
  • 100 g bulgur
  • 1 emek kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 100 g taze peynir
  • 100 g kaymak

Yaprak Sarması Nasıl Yapılır

Bir tencere içine zeytinyağı konulur ve soğan doğranıp kavrulur. Üzerine kaymak, pirinç, bulgur, karabiber, nane, tuz konur ve hepsi güzel bir şekilde kavrulur. En son peynir konulup karıştırılır ve biraz soğutulur, sıcak sudan geçirilen üzüm yaprakları açılır. Yaprakların içine harç konularak sarılır. Tencereye yerleştirilir. Çok düşük ateşte pişirilir. Tabaklara yerleştirilerek servis yapılır. Arzu edilirse yoğurtla da yenebilir.

Kaynak: Mihrinur Gülal

Aydın Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 33829    Eklenme Tarihi : 06 Mart 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 22 Şubat 2022 Salı