Peynirli Su Böreği - Kütahya
Hamur için ; • 5 yumurta, • yarım çay bardağı su, • aldığı kadar un, • tuz. İç malzemesi için; • 700 gr peynir, • tereyağ, • sıvıyağ, • maydanoz. Hazırlanışı: Kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur. Hamur 10’a bölünür. Yapılan bezeler incecik açılır ve serilir. Hamurun ikisi gömlek için ayrılır. 1 tanesi yağlanmış tepsiye yayılır. Üzerine kızdırılmış sıvıyağla karıştırılmış yağla yağlanır. Kalan hamurlar haşlanır. Önce soğuk suya sonra ilistire alınır. Suyu süzülünce tepsiye serilir. Her katı yağlanır ve içlenir. Hamurlar bitince haşlanmayan 2. Hamur üzerine serilir ve yağlanır. 200c’de pişirilir.
Peynirli Su Böreği
Görsel Sahibi: Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2998
Eklenme Tarihi :
27 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
02 Kasım 2017 Perşembe