Yoğurtlu Çevirme Çorbası - Kütahya
Yoğurtlu Çevirme Çorbası Malzemeleri Nelerdir
- 500 g süzme yoğurt
- 2 kaşık un
- 1 yumurta
- 6 bardak su (2 bardak et suyu 4 bardak su)
- 1 çay bardağı pirinç
- Bir miktar tuz
- Tereyağı
- Kırmızı biber
- Nane
Yoğurtlu Çevirme Çorbası Nasıl Yapılır
Bir tencereye yoğurt, yumurta, un konularak kaşıkla iyice ezilir. Yavaş yavaş su ilave edilerek orta ısıdaki bir ocakta kaynayıncaya kadar ağır ağır karıştırılır. Kaynadıktan sonra tuz ve 2 bardak et suyu ilave edilir. Pirinçler iyice yumuşayana kadar ateşte pişirilir. Üzerine tereyağı kızdırılarak kırmızı toz biber konulup arzuya göre nane ilave edilerek servise sunulur.
Kütahya Geleneksel Mutfak
Yoğurtlu Çevirme Çorbası
Görsel Sahibi: Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
10235
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
28 Şubat 2024 Çarşamba