­ SIZGIÇLI YUMURTA | Kültür Portalı

Sızgıçlı Yumurta - Isparta

Sızgıçlı Yumurta Malzemeleri Nelerdir (4-6 kişilik)                                                                                         

  • 1 kase sızgıç (kavurma)
  • 4 adet yumurta
  • Tuz

Sızgıçlı Yumurta Nasıl Yapılır

Sızgıç (kavurma), küçük bir tavada eritilir. Tuzu az ise tuz ekilip, içerisine yumurtalar kırılır. Yumurtaların beyazı pişince ocaktan alınıp sıcak olarak servis yapılır. İstenirse üzerine karabiber dökülür.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Isparta Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 2714    Eklenme Tarihi : 20 Mart 2018 Salı    Güncellenme Tarihi : 23 Mayıs 2023 Salı