­ KAYPAK (PİRUHİ) | Kültür Portalı

Kaypak (Piruhi) - Amasya

Kaypak Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg. un
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • 150 gr. süzme yoğurt
  • Maydanoz

Kaypak Nasıl Yapılır

Yumuşak kıvamda hamur yoğrulur. 4 bezeye ayrılır. Hamur çok ince olmamak şartı ile açılır. 5x5 cm karelere bölünür. Ortasına yoğurtlu, maydanozlu harç konulur. Üçgen şeklinde kapatılır. Hafif un serperek kurumaya bırakılır. 6 su bardağı su kaynatılır. Hamurlar kaynayan suyun içine atılır. Haşlanınca kevgirle ocaktan indirilir. Üzerine kızdırılmış tereyağı dökülerek tabaklarda servis yapılır.

Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

 

Görüntülenme Sayısı : 10375    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 07 Aralık 2021 Salı