­ YUFKA EKMEK | Kültür Portalı

Yufka Ekmek - Isparta

Yufka Ekmek Malzemeleri Nelerdir (10-12 kişilik)                           

  • 1 kg un
  • Aldığı kadar su
  • Tuz

Yufka Ekmek Nasıl Yapılır

Un ile su hamur haline getirilir. Hamurlar avuç içi büyüklüğünde meleyis (beze) haline getirilir. Ekmek senidi (tahtası) üzerinde oklava ile yuvarlak bir şekilde ince olarak açılır. Sacın üzerinde pişirilir. Eğer yufka, tandırda pişiriliyorsa sacın altındaki alevli kısma pişirgeç yardımı ile kısa süreli sürülür hemen çekilir. Dayanıklı olması ve küflenmemesi için bu işlem yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 

Isparta Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 15340    Eklenme Tarihi : 28 Mart 2018 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 23 Mayıs 2023 Salı