Yufka Ekmek - Isparta
Yufka Ekmek Malzemeleri Nelerdir (10-12 kişilik)
- 1 kg un
- Aldığı kadar su
- Tuz
Yufka Ekmek Nasıl Yapılır
Un ile su hamur haline getirilir. Hamurlar avuç içi büyüklüğünde meleyis (beze) haline getirilir. Ekmek senidi (tahtası) üzerinde oklava ile yuvarlak bir şekilde ince olarak açılır. Sacın üzerinde pişirilir. Eğer yufka, tandırda pişiriliyorsa sacın altındaki alevli kısma pişirgeç yardımı ile kısa süreli sürülür hemen çekilir. Dayanıklı olması ve küflenmemesi için bu işlem yapılır.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Isparta Geleneksel Mutfak
Yufka Ekmek
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
15340
Eklenme Tarihi :
28 Mart 2018 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
23 Mayıs 2023 Salı