Yumurta Dolması - Kocaeli
Yumurta Dolması Malzemeleri Nelerdir
- 7 adet yumurta
- 1 adet bayat ekmek
- 4 adet orta boy soğan
- ½ demet maydanoz
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 su bardağı sıvı yağ
Yumurta Dolması Nasıl Yapılır
5 Yumurta katı kıvama gelesiye kadar kaynatılır. Soğanlar rendelenerek, bir miktar sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavrulur. Bayat ekmek ufalanır ve soğanın içine eklenir. Haşlanan yumurtalar soyularak dikey olarak ile bölünür. İçinden sarıları alınarak bir tabağın içinde ufalanır. Soğan ve ekmek karışımına eklenir. Hamur kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Ocaktan alıp, üzerine ince doğranmış maydonoz eklenir ve tekrar karıştırılır. Malzeme soğuyunca toplar halinde ( yumurta sarısı kadar) yuvarlanarak yumurta beyazlarının ortasına konur ve yumurta beyazının diğer yarısı da üzerine kapatılır. Yumurta şekline getirilir. Bir kapta iki yumurta çırpılır. Bütün hale getirilen yumurtalar yumurtaya bulanarak kızgın yağda kızartılır.
Kaynak: Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1723
Eklenme Tarihi :
25 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
26 Şubat 2024 Pazartesi