Çoban Pilavı - Isparta
Çoban Pilavı Malzemeleri Nelerdir
6-8 Kişilik – Pişirme Süresi: 20 dakika
- 1 su bardağı bulgur
- 4 adet sivri biber
- 1 adet kuru soğan
- 4 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 adet orta boy patates
- 2 adet orta boy domates
- 2 su bardağı kaynamış koyun sütü veya su
- Tuz
Çoban Pilavı Nasıl Yapılır
İnce doğranmış soğan yağda kavrulur. Soğan hafif pembeleşince içine doğranmış biber ve bulgur katılarak üç veya dört dakika daha kavrulur. Süt, nohut büyüklüğünde doğranmış patates, kabuğu soyularak ince doğranmış domates ve tuz ilave edilerek pişirilir. Dinlendirildikten sonra servis yapılır.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Çoban Pilabı
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6693
Eklenme Tarihi :
19 Mart 2018 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
15 Ağustos 2023 Salı