­ YUVARLAMA | Kültür Portalı

Yuvarlama - Aydın

Yuvarlama Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg kıyma
  • 150 gr tereyağı
  • 2 baş orta büyüklükte soğan
  • 250 g yoğurt
  • 2 yumurta
  • 1 çorba kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar un
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı kırmızı biber
  • 2,5 bardak su. 

Yuvarlama Naıl Yapılır

1 kilo kıymanın içine rendelenmiş soğan, karabiber, tuz, yumurta ilave edilip yavaş yavaş yoğrulmaya başlanır. Daha sonra içine azar azar un ilave edilerek iyice yoğrulur ve kulak memesi kıvamına geldiği zaman, fındık büyüklüğünde parçalara ayrılarak avuç ortasında yuvarlanır. Yuvarlamalar bir tavada kızartılır. Ayrı bir tencerede tereyağı eritilerek tuz, kırmızı biber ve su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Kaynayan su içersinde yuvarlamalar bırakılarak 45 dk pişmesi beklenir. Pişen yemeğin üzerine ezilmiş kese yoğurdu, kızdırılmış yağ içine konulan toz biberli sos dökülerek servis yapılır.

Kaynak: Turgay Aydın - Aydın Mutfağı (2000)

Aydın Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 27621    Eklenme Tarihi : 13 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 22 Şubat 2022 Salı