Hurma Baklavası - Afyonkarahisar
Hurma Baklavası Malzemeleri Nelerdir
- 4 su bardağı un
- 250 gr. Margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 fincan süt
- 1 çay bardağı ceviz
Şurubu için:
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Yarım limon suyu
Hurma Baklavası Nasıl Yapılır
Tavada sıvı yağ kızdırılıp ateşten indirilir. Biraz soğuyunca margarin, kabartma tozu, süt ve un ilave edilerek hamur haline gelinceye kadar karıştırılır. Bu işlem sonucu elde edilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır, içlerine ceviz konur ve kenarları kapatılarak tepsiye dizilir. 200 derece ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar yarım saat pişirilir. Bu arada su ve şeker kaynatılır, içine iki-üç damla limon suyu eklenerek şerbet hazırlanır. Ilımış hurma baklavasının üzerine şerbet ılık olarak dökülür. 1 saat bekledikten sonra servis yapılır. Not: Yöresel dilde "Fırma Baklavası" denilir. Yerken hurma gibi ağızda dağıldığı için "Fırma Baklavası" adını almıştır. Fırma; hurma sözcüğünden gelmektedir.
Kaynak: Afyonkarahisar Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tanıtım Yayınları, Ankara 2018
Afyonkarahisar Geleneksel Mutfak
Hurma Tatlısı
Görsel Sahibi: Afyonkarahisar il kültür ve turizm
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
11645
Eklenme Tarihi :
25 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
14 Aralık 2021 Salı