Zahter Malzemeleri Nelerdir
- 2 kg kırık leblebi
- 1 kg menengiç
- 1 kg karpuz çekirdeği
- 1 kg susam
- 200 g kurutulmuş koruk veya çekilmiş sumak
- 2 yemek kaşığı limon tuzu
- 200 g kırmızı biber
- 100 g kimyon
Zahter Nasıl Yapılır
Leblebi, menengiç, kekik, karpuz çekirdeği, susam ayrı ayrı kavrulur. Soğutulur. Leblebi, menengiç, kekik, karpuz çekirdeği, kurutulmuş koruk karıştırılır. Elektrikli makina ile un halinde çekilir. Elekle elenir. İçerisine susam, kırmızı biber, kimyon yeteri kadar tuz karıştırılır. Serin ve rutubetsiz yerde saklanır. Kış aylarında kahvaltıda zeytinyağı ile birlikte servis yapılır.
KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri