Zerdeli Pilav - Kütahya
Zerdeli Pilav Malzemeleri Nelerdir
- 2 su bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
- 150 g margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Zerde Malzemeleri:
- 2 çay bardağı toz şeker
- 2 çay bardağı pirinç
Zerde Pilavı Nasıl Yapılır
Pirinçler sıcak suda yarım saat bekletilip, süzülür, diğer tarafta tencerede yağ eritilir. 3 su bardağı su, tuz, karabiber ve nohutlar tencerede eriyen yağa ilave edilir. Su kaynadıktan sonra pirinçler de tencereye ilave edilir. Önce hızlı daha sonra kısık ateşte göz göz oluncaya kadar pişirilir ve demlenmeye bırakılır. 15-20 dakika bekletildikten sonra servis hazır olur.
Zerdenin Hazırlanışı: 2 çay bardağı pirinç su ile kaynatılarak yumuşatılır. 2 çay bardağı şeker ilave edilerek, şeffaf bir görünüm elde edilinceye kadar pişirilir. İstenirse portakal suyu da katılır. Sunum; nohutlu pilav ile zerde birlikte sunulur. Özellikle kız kınası denilen eğlencelerde ikram edilir.
Zerdeli Pilav
Görsel Sahibi: Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8221
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
04 Nisan 2024 Perşembe