­ ZEYTİNYAĞLI PATLICAN DOLMASI | Kültür Portalı

Zeytinyağlı Patlıcan Dolması - Denizli

• 2 çay kaşığı tuz
  • 2 bardak sıcak su
  • Yarım kahve fincanı zeytinyağı

Zeytinyağlı Patlıcan Dolması Nasıl Yapılır

Soğan küp şeklinde doğranıp kıyma ile zeytinyağında pembeleşinceye kavrulur. Sonra salça eklenir. Kıymanın rengi değişince üzerine patlıcan içi kurusu eklenir. Ayıklanıp, yıkanmış pirinç eklenip, birkaç kere daha karıştırılır. 2 bardak su koyup, orta ısıda suyunu çekinceye kadar pişirilir. 10-15 dakika kapak kapalı olarak demlendirilir. İnce kıyılmış maydanoz, ufalanmış nane, karabiber, tuz, koyup karıştırılır. Hazırlanan iç kuru patlıcanlara doldurulur ve tencereye dizilir. Üzerine iki bardak su konur. Orta ısıda suyunu çekinceye kadar pişirilir. Üzerine yarım kahve fincanı zeytinyağı gezdirilir. Soğuyuncaya kadar kapak aralık tutulur.

Tarif: Nazire ERTUĞRUL Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Görüntülenme Sayısı : 3237    Eklenme Tarihi : 19 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 11 Ekim 2022 Salı