­ ELMA CİPSİ | Kültür Portalı

Elma Cipsi - Isparta

Elma Cipsi Malzemeleri Nelerdir                                                               

4-6 Kişilik – Pişirme Süresi: 2 – 2,5 saat                                                              

  • 2 adet elma
  • Yarım limon
  • Tarçın

Elma Cipsi Nasıl Yapılır

Elmalar incecik dilimlenir. Kararmaması için üzerlerine 1-2 damla limon suyu damlatılarak iyice yayılır. Yağlı kağıt serilen tepsiye dizilir ve üzerine tarçın serpilir. 100 dereceye ayarlanmış fırında 2 – 2,5 saat tutulur.

Özellikle diyabet hastaları için ara öğünlerde kullanılan atıştırmalık bir besin çeşididir.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 2745    Eklenme Tarihi : 03 Nisan 2018 Salı    Güncellenme Tarihi : 04 Temmuz 2023 Salı