İzmir Köfte - İzmir
İzmir Köfte Malzemeleri Nelerdir
- 500 g orta yağlı koyun kıyması
- 3-4 adet domates veya 3 çorba kaşığı tuzsuz domates salçası
- 4-5 adet patates
- Sıvı yağ
- 3 dilim bayat ekmek içi
- 1 adet soğan
- Yarım demet maydanoz
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
İzmir Köfte Nasıl Yapılır
İki defa çekilmiş kıymanın içine rendelenmiş soğanı, ufalanmış ekmek içini, tuz, karabiber, kimyon ve maydanozu koyun. Bunları iyice yoğurduktan sonra elinizi ıslatarak oval şekilde yuvarlayın. Patatesleri soyup elma dilimi ya da yuvarlak dilimler kesin. Bir tavada sıvı yağı kızdırıp, patatesleri bu yağda hafif kızartıp bir tepsiye dizin. Daha sonra aynı yağda köfteleri hafif kızartıp patateslerin üzerine koyun. Tavada kalan yağa, kabukları soyulmuş, küp şeklinde doğranmış domatesleri (veya sulandırılmış domates salçasını) koyup suyunu çekene kadar kavurun ve bir bardak su ilave edip kaynatın. Bu kaynatılan suyu tepsideki köftelerin üzerine dökün. Kapağı kapatıp 15 dakika ocakta ya da fırında pişirin. Servis tabağına patateslerin üzerine köfteleri çıkartıp servis yapın.
Kaynak: İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün mutfak kültürü konulu alan araştırmalarından derlenmiştir.
İzmir Köfte
Aycan Hasırcılar/İzmir İl Kültür ve Turizm Müd. Folklor Araştırmacısı
Görsel Sahibi: İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
İzmir Köfte
Görsel Sahibi: Kültür ve Turizm Bakanlığı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
25661
Eklenme Tarihi :
27 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
22 Ağustos 2023 Salı