­ ZİNGİL | Kültür Portalı

Zingil - Diyarbakır

Zingil Malzemeleri Nelerdir

  • 2-3 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • Kabartma tozu
  • Kızartma için sıvı yağ
  • 4 su bardağı toz şekeri
  • 3,5 su bardağı su
  • Limon suyu

Zingil Nasıl Yapılır

Yumurta, yoğurt, su, tuz ve toz şeker iyice çırpılır.  Yaklaşık 2-3 su bardağı un ve kabartma tozu konularak cıvık bir hamur yoğurulur.  Avuçiçine alınan hamur sıkılarak yağlanmış kaşık yardımıyla ceviz büyüklüğünde kızdırılmış yağa atılır. Kızartılan zingiller hemen soğuk şireye atılıp biraz karıştırıldıktan sonra çıkarılır.

Şirenin (şurup) Hazırlanması:  Şekerle su karıştırılıp kaynatılır. Limon suyu ilave edilip ateşten alınır.

NOT: İstenirse hamur bu ölçülerde mayalı olarak hazırlanabilir

Görüntülenme Sayısı : 3024    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 22 Kasım 2022 Salı