Patlıcan Kebabı - Hakkari
Patlıcan Kebabı Malzemeleri Nelerdir
- 3 adet büyük boy patlıcan
- 3 adet domates
- 6 adet sivri biber
- 100 g kıyma
- 1 demet maydanoz
- 1 diş sarımsak
- Karabiber, pul biber
- Tuz
Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır
Kıyma, bir diş rendelenmiş sarımsak, ince doğranmış maydanoz, tuz ve baharatlar derin bir kapta iyice yoğurulur. Patlıcanlar uzunlamasına dilimlenerek hafifçe kızartılır. Hazırlanan iç patlıcan dilimlerinin içine konur ve sarılır. Hazırlanan patlıcan sarmaları, domates dilimi ve biberlerle birlikte kürdanlara geçirilir ve tepsiye dizilip fırında pişirilir.
Kaynak: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Patlıcan Kebabı
Görsel Sahibi: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3116
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2017 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
19 Nisan 2023 Çarşamba