­ PATLICAN KEBABI | Kültür Portalı

Patlıcan Kebabı - Hakkari

Patlıcan Kebabı Malzemeleri Nelerdir

  • 3 adet büyük boy patlıcan
  • 3 adet domates
  • 6 adet sivri biber
  • 100 g kıyma
  • 1 demet maydanoz
  • 1 diş sarımsak
  • Karabiber, pul biber
  • Tuz

Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır

Kıyma, bir diş rendelenmiş sarımsak, ince doğranmış maydanoz, tuz ve baharatlar derin bir kapta iyice yoğurulur. Patlıcanlar uzunlamasına dilimlenerek hafifçe kızartılır. Hazırlanan iç patlıcan dilimlerinin içine konur ve sarılır. Hazırlanan patlıcan sarmaları, domates dilimi ve biberlerle birlikte kürdanlara geçirilir ve tepsiye dizilip fırında pişirilir.

Kaynak: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 2710    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2017 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 19 Nisan 2023 Çarşamba